Про терміни відключення від системи централізованого теплопостачання та зняття з абонентського обліку

admin В Без категорії Немає коментарів

Відповідно до п.8. Порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, від 26 липня 2019 року № 169, відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП здійснюється у міжопалювальний період не пізніше ніж 01 жовтня у спосіб, що не перешкоджає постачанню теплової енергії та гарячої води до інших квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаних до ЦО та ГВП.
У зв’язку з тим, що в процесі підготовки теплових мереж до роботи в опалювальний період, відповідно до п.6.3.59. Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України від 14.02.2007 N 71, для перевірки міцності і щільності трубопроводів, запірної і регулювальної арматури після ремонту до початку опалювального періоду теплова мережа підлягає гідравлічним випробуванням на міцність і щільність відповідно до вимог ДНАОП 0.00-1.11. Пунктом 6.3.87, цих же Правил, передбачається проведення гідравлічних випробувань внутрішньобудинкових мереж балансоутримувачем будинку, яке висвітлюється в Акті готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період, та надається до теплопостачальної організації.
Для виконання вказаних правил Шепетівським підприємством теплових мереж з 01 вересня 2020 р. розпочинається набір води в теплові мережі та будинки. Для забезпечення безаварійного проходження гідравлічних випробувань, збереження цілісності майна мешканців міста, та для забезпечення повномірної підготовки будинків до роботи в опалювальний сезон, всі роботи по від’єднанню квартир від мереж ЦО та зняття з абонентського обліку слід завершити до 01 вересня поточного року.