Щодо готовності Шепетівського підприємства теплових мереж до опалювального сезону

admin В Новини Немає коментарів

Підприємство налічує 17 котелень, які виробляють теплову енергію, споживаючи природній газ.

На сьогоднішній день готовність котелень до роботи в опалювальний сезон складає 100%. Основний комплекс робіт по ремонтах обладнання виконано в повному обсязі. 

Виконано наступні роботи:

  • Проведено гідравлічну хімводопромивку всіх котлів;
  • Здійснено ремонт та обслуговування електрообладнання (насосного парку, електрощитів освітлювальних та розподільчих); здійснено модернізацію розподільчих шаф;
  • Проведено ремонт та обслуговування контрольно-вимірювальних приладів та автоматики управління котлами;
  • Здійснено повірку та ремонт засобів вимірювальної техніки (газових лічильників, коректорів об’єму газу, перетворювачів тиску, перетворювачів температури, лічильників обліку об’єму води, приладів обліку теплової енергії загально будинкових та на котельнях);
  • В повному обсязі проведено комплекс робіт по підготовці газового обладнання та мереж до прийому газу в опалювальний сезон; ремонт та заміна запірної арматури газових мереж;
  • Проведено ревізію регулюючої та запірної арматури; часткову заміну –  замінено біля 70 % запірної арматури на тепло генеруючих установках, та на теплових мережах.

За між опалювальний період було здійснено заміну 1,005 км труб теплопостачання, в тому числі замінено вводи трубопроводів у житлові будинки. Заміну здійснено у наступному об’ємі:

труба Ø108х5 – 120 м;

 труба Ø108х5 – 300 м;

труба Ø273х8 – 35 м;

труба Ø325х8 – 35 м;

труба Ø76х4 – 335 м;

труба Ø89х4 – 80 м.

Проведено будівельно-відновлювальні роботи по впорядкуванню 80% теплових камер. Замінено запірну та регулюючу арматуру, відремонтовано будівельну частину, прибрано та побілено.

Замінено ємності для зберігання хімічнопідготовленої води для наповнення теплових мереж в кількості 2 шт. на котельних підприємства.

На виконання Закону України «Про облік теплової енергії» завершено встановлення  лічильників обліку теплової енергії в багатоквартирних житлових будинках. План виконано на 100 %. Всі будинки в місті, де є технічна можливість, обладнані вузлами комерційного обліку теплової енергії.

Пройдено перевірку за участю представника Держенергонагляду, ДСНС та отримано Акти готовності підприємства до сезону 2020-2021 рр.

Отримано договора з НАК «Нафтогазом», виконано їх оформлення, та надіслано для підпису другої сторони. Очікується повернення договорів. Підтверджені номінації на платформі НАК «Нафтогаз Україна» на постачання природнього газу на опалювальний сезон 2020-2021 рр.

Проводиться навчання та перевірка знань персоналу, для роботи на котельних в опалювальний сезон.

Зформовано склад аварійних бригади на роботу в опалювальний сезон.