Повідомлення про наміри встановлення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) та послуг з постачання теплової енергії.

admin В Без категорії, Новини Немає коментарів

Шепетівське підприємство теплових мереж подало на розгляд Виконавчого комітету Шепетівської міської ради заяву та всі необхідні розрахункові матеріали, щодо встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання та послуги з постачання теплової енергії розраховані у відповідності до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії.
Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 130 від 05.06.2018 року з врахуванням змін  Постанови КМУ № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції постанови КМУ від 03.04.2019р. №291, (зі змінами внесеними постановою КМУ від 10.06.2020 № 467). Закону України “Про теплопостачання”, Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, а також  відповідно із зміною вимог у формуванні тарифів у сфері теплопостачання, Шепетівське підприємство теплових мереж повідомляє про намір встановити тарифи на теплову енергію для всіх категорій споживачів та встановити тарифи на послуги з постачання теплової енергії для потреб опалення населення.
Плановий тариф на теплову енергію складатиме ( структура додається):
– Для населення  у розмірі – 1773,47 грн/Гкал (з ПДВ)
– Для бюджетних установ  та інших споживачів ( крім населення)   у розмірі – 1773,47 грн/Гкал. (з ПДВ)
– Плановий тариф на послугу з постачання теплової енергії, що дорівнює вартості теплової енергії для споживачів категорії «населення» – 1773,47 грн/Гкал. з ПДВ.

Діючі тарифи встановлені рішенням виконавчого комітету № 308 від 23.10.2019 року «Про погодження тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення», на період проходження процедури встановлення економічно обґрунтованих тарифів для Шепетівського підприємства теплових мереж, складають:
– Для населення послуга з централізованого опалення у розмірі – 2127,87 грн/Гкал   або 54,50 грн/м2 (з ПДВ)
– Для бюджетних установ теплова енергія у розмірі – 2069,96 грн/Гкал (з ПДВ)
–  Для інших споживачів ( крім населення) теплова енергія  у розмірі – 2069,94 грн/Гкал. грн/Гкал (з ПДВ)

Базою для розрахунків тарифів прийнята фактична собівартість надання послуг, за попередній період роботи підприємства (жовтень 2019 – червень 2020 року), яка скорегована з врахуванням індексу цін, а також, враховані нові вимоги до розрахунків тарифів, якими визначено особливості планування витрат на придбання природного газу та електричної енергії при формуванні тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії , та прожитковий мінімуму на працездатну особу, що є базою розрахунку витрат на оплату праці. На дату розрахунку планові тарифи є меншими від вищевказаних діючих тарифів на :
– 16,66% для населення;
– 14,32% для бюджнних установ та інших споживачів.

Крім того, відповідно до п. 59 Порядку 869 у вартість послуг з постачання теплової енергії не включалися витрати, пов’язані з абонентським обслуговування, встановленням, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку теплової енергії. Також на виконання вимоги пункту 6 частини першої статті 4 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року №808 № «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами», розмір плати за абонентське обслуговування буде розрахований та повідомлений органу місцевого самоврядування додатково.
  Також, звертаємо увагу споживачів категорії  «Населення», що при умові встановлення органами місцевого самоврядування  розрахованих тарифів на теплову енергію та послуг з постачання теплової енергії, у розмірі – 1773,47 грн/Гкал з ПДВ, застосування їх можливе лише при укладені індивідуального договору на постачання теплової енергії. Тому, для отримання зменшених платежів просимо всіх споживачів, яким надається послуга з централізованого опалення, терміново заключити договори на послуги постачання теплової енергії.
Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дня розміщення оголошення у друкованих засобах масової інформації та за адресою підприємства: Шепетівка, пров.Короленка,1а, або на електронну адресу:

shepetivka_ptm @ukr.net.
Адміністрація Шепетівського підприємства теплових мереж