Оформлення субсидії

admin В Новини Немає коментарів

Згідно «Положення про порядок призначення житлових субсидій затверджене Постановою КМУ від 21.10.1995 р. №848 (в редакції Постанови КМУ від 14.08.2019 р. №807), право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового платежу. Розмір обов’язкового платежу визначається для кожного домогосподарства індивідуально в залежності від сукупного доходу.

Документи, які необхідно надати для отримання субсидії:

  1. Паспорт або інший документ, що посвідчує особу громадянина, який подає заяву.
  2. Заяву (бланк заяви надається спеціалістами відділу субсидій).
  3. Декларацію про доходи та майновий стан всіх зареєстрованих та членів їх сімей, які зареєстровані за іншою адресою (бланк декларації надається спеціалістами відділу субсидій).
  4. Довідки про доходи всіх працездатних осіб.
  5. Трудову книжку (для непрацюючих членів сім’ї).
  6. Ідентифікаційний номер.
  7. Розрахункові книжки за комунальні послуги, електроенергію та теплопостачання.

Заява на призначення субсидії заповнюється особою, яка є власником (співвласником) житла, наймачем житла у громадському державному житловому фонді, членом житлового кооперативу, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

У разі отримання від житлово-комунальних підприємств інформації про наявність у отримувача субсидії простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, субсидія не призначається, про що управління праці та соціального захисту населення інформує особу. Але, якщо з надавачем послуг заключений договір реструктуктуризації заборгованості, то необхідно надати копію договору.

Тому, якщо Ви маєте заборгованість за теплопостачання, пропонуємо звернутися в юридичний відділ підприємства та заключити договір реструктуризації, що дасть можливість виплачувати заборгованість  щомісячно фіксованими сумами.

Для заключення договору потрібно мати при собі:

  • Паспорт;
  • Ідентифікаційний код;
  • Технічний паспорт на квартиру;
  • Документ, що підтверджує право власності на квартиру чи будинок (якщо технічний паспорт на ім’я попереднього власника) .